Halottak napja

Ez a téma ezen a héten a Cewén. Ebből most én kimaradok, mert nekem nincs olyanom, akiért gyertyát gyújthatnék. Bár mindkét nagyapám rég halott, de egyiket sem ismertem. Az apai nagyapám apukám gyerekkorában halt meg bánya balesetben, míg anyukám édesapját nem nagyon ismertem, mert nagymamámtól külön éltek. Amikor pedig haza került, annyira beteg volt, hogy nem engedtek a felnőttek a közelébe. Ezenkívül 200 km-re vannak eltemetve és sajnos a szüleimmel nem vagyok nagyon jó viszonyban, így nem lett volna helyes elmenni most oda. Csak úgy érdekességből írom, hogy Szlovákiában most járják a temetőket, vagyis november másodikán. Bár ott is munkaszüneti nap november elseje, de akkor a szentekre emlékeznek a katolikusok. 
November 1 ennek ellenére nálunk ünnep. Ezen a napon van a férjem születésnapja. Készültem is teljes erőmből. Szeretek saját készítésű ajándékokat adni, így az egyik ajándékom egy scrapbookos oldal lett. Ki szerettem volna nyomtatni, de a festéket a sógorom elhasználta a nyomtatónkból, pénzem meg nem nagyon volt rá. Íme az oldal:

Ez az oldal Cewe összegzéses kihívására készült. Mivel nagyon fiatal vagyok nem sok minden volt, amit összegezhettem. Akkor jutott eszembe, hogy mennyire megszenvedtem a párkapcsolataimat, és mennyire hálás vagyok a férjemnek. Így ezt fejeztem ki összegzés képen, de hátsó gondolatom az volt, hogy ez lehet számára a legszebb ajándék.

A borítékok Cajoline-től származnak, de sajnos a háttérpapír és a többi kiegészítőt nem tudom honnan vannak. A háttéren egyébként Bryan Adams Everything I Do dalszövege van teljes egészében. A kis borítékokon pedig Caramel és Bonbon idézetek vannak.

A másik ajándékom egy tejes napomat lefoglalta, mert én sütöttem a szülinapi tortát. Szárított tortát kért (Szlovákiában nagy kedvenc, a férjem is az esküvőnkön evett belőle először) vagyis habcsók tortát.
Rakok fel képeket róla és lehet, hogy ha lesz megint egy kis szabad időm a receptet is elárulom.





A rózsák is saját munkák, csokiból készültek. A receptet pedig Kiskukta blogján találtam.


2 megjegyzés:

  1. Igen emlékszem erre a kedves oldaladra!!! Húúúúúúúúúú, ez a torta! Remélem nagy sikere volt:-)

    VálaszTörlés
  2. A tortának nagy sikere volt, főleg a rózsáknak. Azokat sajnáltam nagyon.

    VálaszTörlés