Boldogság

„Te egyáltalán NEM tisztelsz és NEM szeretsz bennünket! Amikor ÉN voltam ilyen idös, mint most te, kerültem a férfiakat. Idegen férfival NEM álltam szóba, még apád sem tudott megszólítani! Munka után egyenesen haza mentem, NEM mászkáltam a városban. És ami a legfontosabb, hogy soha NEM hoztam szégyent édesanyámra. Te pedig... Úgy viselkedsz, mint egy utcalány... Hogy képzelted azt, hogy elutazol Budapestre egy férfi miatt!!! És azt, hogy idehozod bemutatni?! Az ÉN házam kapuját NEM fogja átlépni! Ezt jegyezd meg jól! Össze akarsz vele költözni?! Azt csinálsz amit akarsz, de ha elmész kimutatod, hogy egyáltalán nincs benned tisztelet és szeretett a szüleid iránt. NEM szeretsz senkit, csak magad és önzö vágyaid! Azt hiszed, hogy ha elmész, akkor boldog leszel. Ebben nagyon tévedsz. Egy férfi NEM tud boldoggá tenni és egyetlen férfi sem érdemli meg, hogy ellenszegüljünk a szüleink akaratának! De erre majd csak akkor jössz rá, ha jól kihasznált és eldobott, mint egy rongyot. De te NEM is érdemelsz mást! De akkor aztán hiába jössz vissza sírva ide! Ha kiteszed innen a lábad, akkor számunkra meghaltál! NEM vagy többé a lányunk és SOHA NEM leszel boldog! És te is tudod, hogy NEKEM MINDIG IGAZAM VAN!”
Minden egyes nap boldog nap! Néha nem kell sok hozzá. Csak egy csésze finom tea, esetleg az ebéd csábító illata, a kutyák boldog csaholása, amikor hazaérsz a boltból. Vagy a tavaszi napsütés, a nyíló virágok, az elültetett datolyamagok elsö levélkéi. Esetleg egy szép táj, egy elkészült scrapoldal, egy kedves komment, vicces fotó. De a hazaérkezö férj ölelése, büszke és boldog mosolya, dicsérete vagy éppen szeretettel teli csipkelödése. És persze az, hogy még álmában is megsimogat, amikor nem tudsz aludni. Az életet nem csak a nagy dolgok teszik boldoggá, hanem a sok-sok apró örömet okozó kis részlet.
post signature

Az e heti Cewe kihívás liftelés volt. Az eredeti oldal itt látható. Életemben másodszor próbálkoztam vele, az elsönél feladtam, mert tökéletesen le akartam másolni. Most is az volt a hajtó erö, hogy ugyanolyat készítsek. Közben ezen a héten jelentkeztem egy OKC-ra is, aminél a végén kiderült, hogy a hétvégére kell késznek lennie az oldalnak. Így a két dolgot összekapcsoltam. AneczkaW Diamond girl bundle készletével kellett dolgozni. Miután megnéztem jól az elemeket, rájöttem, hogy tökéletes lesz a Cewés kihíváshoz. Már csak kép kellett. A keresgélés közben akadtam a barátnöm igen vidám képére, amit körülbelül egy évvel ezelött készítettem. Szerintem nagyon vicces kép. Kifejezi a boldogságot.


Diamond girl bundle by AneckaW (link)

Mivel néha az inspiráció nehezen jön, ezért jól jönnek a Cewés kihívások. Valahogy meglódítanak, vagy adnak egy ötletet. Valójában ezért szeretek részt venni benne.
Ha jól értettem, Gólya kiváncsi volt az elözö oldalamon felhasznált betütípusokra. A cím típusa Sudesta, míg a szövegé Bickham Script Pro. Hogy honnan vannak, már nem tudom, de itt felsorolom azokat a helyeket, ahol szoktam betük után böngészni:





A valamelyiken a linkek közül ott lesz a két felsorolt típus. Nagyon sok szép betüt lehet ezeken az oldalakon találni, bár sok nem tartalmazza az ékezetes karaktereket, de lehet olyanokat is találni, amelyik mindegyiket tartalmazza.


post signature

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép oldalt készítettél.
    A boldogság igen ott hever élőtűnk, csak nehéz a mai rohanó világban észrevenni.
    Szavaid nagyon megérintettek és mint anya borzasztónak találom, hogy valaki így tud gondolkodni.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Eszter, majdcsak megtalálom, a címfelirat nagyon tetszett az oldaladon. Ez is egy nagyon vidám, klassz oldal lett és szuper a liftelés is!
    Még valami, remélem, nem haragszol meg, hogy szólok miatta....nem tudod valahogyan a blogodon növelni a sortávolságot? Tök jók ezek a betűk, szépek, és a sztorikat pedig imádom olvasni, tetszik a stílusod, de nehezen olvasom, összefolynak a sorok....

    VálaszTörlés
  3. Köszi Gólya az észrevételed. Én is észrevettem és próbálgattam átállítani, de még nem találtam meg a helyes sort a html kódban. Ha valaki tudja a helyes megoldást szóljon.

    VálaszTörlés
  4. Ezt még olvasni is szörnyű, nem h átélni...de jól látod az életed, a világod, s megtalálod benne a napi betevő boldogságodat, ez a lényeg! És h ebből is tudsz alkotni. Az oldalad nagyon dinamikus, már du. kiszúrtam cewe-n; tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Nem győzöm hangsúlyozni a szülök felé való tiszteletet főleg a mai világban.Másfelől azt gondolom egyetlen szülőnek sincs joga arra hogy ilyen manipulálással kínozza a gyermekét.Ha csak teheted mutasd ki tiszteletet szeretetet a szülök felé.Természetesen ez nem azt jelenti hogy mindenben egyet kéne érteni velük.A Te ill. Ti életetek az a Tiétek.
    Az oldalad pedig nagyon klassz lett!

    VálaszTörlés
  6. Szereted őket annyira, hogy elnézd a hibáikat, tévedésiket? Ha igen, akkor szerintem könnyebb lesz. Szeresd őket olyannak amilyenek és élj úgy, ahogy a szívednek kedves és azzal, aki úgy lát és él, mint Te.
    Nagyon klassz lett az oldalad!

    VálaszTörlés
  7. Osztom Toni gondolatait! A szüleinket is felnevelték, s élik a maguk választotta életet, mert mindenkinek a saját életét kell élnie, s ez döntések sorozata. Az az erősebb ember, aki fel meri vállalni a döntéseit egy adott pillanatban. .. és vannak olyan pillanatok és élethelyzetek is az életben, amikor azokat meg kell élni, s ha az egykori döntésünkről bebizonyosodik, hogy nem úgy alakulnak a dolgaink, ahogy szerettük volna, mindig van egy következő döntésünk!!!
    Szülőként mondom, hogy nincs jogom a felnőtt gyermekeimtől elvárni, hogy az én általam elképzelt éljék! A dolgom annyi volt, hogy felneveljem Őket és hagyjam, segítsem a saját életüket élni! Ezt az érzést nem mindenki képes megélni. Ezért kell az erősebb embernek megbocsájtania! ... és a szüleink mindig is a szüleink maradnak, a hibáikkal, a szeretetükkel együtt. Az életed viszont Neked kell élned, a sajátodat, a Te hibáiddal és a Te boldogságoddal együtt!
    Sajnos, megint hosszú voltam:-)))
    Boldogságot kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok az OKC-hez és a szép oldalakhoz. (Jó, hogy Dido oldalát szépen "kimunkáltad", nem csaltak az érzéseid, így nagyon szép lett!)

    VálaszTörlés