Másik világ

A múlt héten egy újabb fantasy oldalnak kezdtem neki. Valójában képeket keresgéltem és vagdostam. Azt hittem, hogy lesz időm összerakni az egészet, de végül kiderült, hogy nem fogok ráérni. Pénteken egész nap a férjem ült a gép előtt. Szombaton a falunkban volt juniális, majd vasárnap a Hungaroringen voltunk. Így el sem kezdtem. Ma este egyedül vagyok itthon, gondoltam összerakom az oldalt. Nem használtam hozzá semmilyen scrapbookos elemet, mivel nem nagyon van fantasy készlethez való és nem akartam újból könyves témát. Így a deviantArt-ról töltöttem le mindent. Nagyon sok filtert alkalmaztam az oldalon, de ez a digital art-ra hajazó hatást a Topaz Adjust egyik szűrőkével értem el. Olyan érzést kelt bennem, mintha rajzoltam volna. Mivel nagyon tetszett az erdő, ezért nem vágtam négyzet alakúra, így jobban tetszik. Nem tudom, hogy feltöltsem-e scrapbook galériába, hisz nem tartalmaz semmi scrapos elemet, mind netes fotó (a szárnyak kivételével, mert azok brushok).
post signature
A hétvégém elég mozgalmas volt. Már fentebb írtam, hogy juniális volt a falunkban. A falu egyik végétől indulva különböző állomásokon, különböző feladatok várták a csapatok egészen a célig.Volt ovis csapat, meg iskolás, borbarátnők és kertbarátok stb. Én is voltam a borbarátnős csapatban, mivel az anyósom ebbe a klubba tartozik. Persze én csak nagy ritkán keveredek a borbarátnők társaságába. Elég mókás volt, bár nagy volt a meleg. A játékot a borbarátnők nyerték meg, de én akkor már nem voltam ott, a férjemmel hazamentem, mert este meccsre mentünk. Vasárnap pedig a Hungaroringen voltunk a túra autó világbajnokságon. Nagyon jó volt, mivel nagyon szeretem az autókat. Eláztunk délután a nagy viharban, és pirosra pirultunk. De örültem neki, mert elterelhettem a gondolataimat. Nem idegeskedtem és nem rágódtam a problémákon. Már egy-két hete újabb gond került a nyakamba. A férjem megszünteti a cégét. Ez annyira nem meglepő, mert várható volt ebben a helyzetben. Csakhogy én papíron a cég alkalmazottja voltam. Mert másképp nem kaptam volna tartózkodási engedélyt, ami nélkül nem élhetnék az országban. Vagy nekem van érvényes munkaszerződésem, vagy neki. Csakhogy neki nem lesz Magyarországon munkahelye. Nem tudom, hogy mi lesz, mert a törvény szerint nem tartózkodhatok MO-n három hónapnál hosszabb ideig, hacsak nincs érvényes engedélyem. És az állampolgárság megszerzéséig is nekem még négy évet kell várnom. Remélem nem lesz baj ebből az egészből, mert nem szeretném, ha kiutasítanának az országból. Ezért is keresek bőszen állást. Sajnos nem elég, hogy a férjem magyar állampolgár, jövedelmet is kell igazolni,  ha nincs, akkor nem kapsz engedélyt és illegálisan tartózkodsz az országban, hiába, hogy a családod itt van. És ez miatt megint a hangulatom is nagyon rossz, mert tehetetlennek érzem magam. Eddig minden problémámat megoldottam, de vannak dolgok, amelyeknél bár mindent megteszek, de mégsem tudom teljesen egyedül megoldani. Mások segítsége is kell, és sokszor nem kap az ember segítsége. Tehetetlenül sodródik az élet hömpölygő folyamában. És ez borzasztó. Másoktól függ az ember élete. És ezek a mások nem is tudják, hogy akár élet és halál kérdésében döntenek. 
post signature

3 megjegyzés:

  1. Jaj, Te lány, neked mindig összejön a sok Sz@r...már bocs, hogy ezt írtam. Viszont a képed fantasztikus szerintem, elképesztően jó lett!

    VálaszTörlés
  2. A kép fantasztikus lett! Nagyon tetszik!

    Összeszorult a szívem, mikor olvastam soraid! :(((

    VálaszTörlés
  3. Fel a fejjel kicsi lány! Minden jóra fordul! Klassz a fantazid!

    VálaszTörlés