Átalakulás alatt

Ahogy láttátok, a blog is átalakult, kinézetet cserélt, feléledt. Ez egy folyamat része, mivel úgy döntöttem pár hónapja, hogy rám is rám férne, egy átalakulás.

Kedvenc sorozatom főszereplője bizonyos időnként regenerálódik, új testet, új arcot, új személyiséget kap a régi emlékekkel. Én megtartom az arcom, csak szeretném, ha a testem megújulna egy kicsit. Elfogadás ide-vagy oda. Igazából nem érzem magam jól a bőrömben, ezért úgy döntöttem lefogyok, vagyis inkább életmódot váltok. Nem mások miatt, nem azért mert a vékony nők a szépségideál megtestesítői, hanem mert valami ott lent mélyen, a lelkem mélyén azt mondja: "Ez nem jó így. Én nem érzem magam jól itt".

Azonban itt kezdődött nálam a probléma, azaz hogy kezdjek neki és hogy fogyjak le. Nagyon sokat olvastam, elolvastam a létező diétákról mindent pro és kontra. Sok mindenre rájöttem és okosabb is lettem. Pontokba szettem, amikről úgy gondolom, hogy fontosak, segítenek az átalakulásban és irányt mutatnak a jövőre nézve (előfordulhat, hogy valami kimaradt):
  • a testünknek mindegyik tápanyagfajtára szüksége van (a szénhidrátra, a zsírral és a fehérjére), de nem mindegy hogy milyen és milyen formában visszük be,
  • naponta 3x - 5x kell enni és keveset,
  • a víz fontos, a napi 2 l
  • fontos a mértékletesség (lehet enni tortát, de egy kisebb, akár egy fél szelet bőven elég, nem kell az egészet eltüntetni),
  • mozogni mindenképp kell,
  • a mérleg információt nyújt, de nem olyan releváns, a máshogy is ellenőrizni kell a fogyás alakulását (pl. mérőszalaggal),
  • a kardió a barátunk,
  • a fokozatosság jó,
  • minden a fejben dől el.
Ezek alapján vannak kitűzött céljaim, amit szeretnék rendszeresíteni az életemben, lassan haladok, és bár az eredmény is lassan jön, de jön.
Így pl. csökkentem a cukor mennyiségét, amit beviszek, kenyeret és más pékárut nem eszem, ha igen akkor a teljeskiörlésű választom, ugyanez igaz a tésztákra is, és ezekből is kevesebb mennyiséget eszem. A köretnél a krumpli és a sima rizs helyett bulgurt, tönkölybúzát, barna rizst eszem, de ezekből is keveset és kerül melléjük párolt zöldség nagy mennyiségben. A tányért sem szedem tele, nem repetázok. Nagy kedvencem azonban a zabpehely és a belőle készült kása.
De a legfontosabb, hogy feladtam a kényelmet és mozogni kezdtem. Vettem egy biciklit és azzal járok munkába, valamint tornázok is. Lassan látszik az eredmény a mérlegen és a centiméteren is, igaz még mások számára annyira nem észrevehető, de nekem mutatja az irányt, hogy jól csinálom.
Ebben a bejegyzésben erről a témáról most ennyit szeretnék írni, ez inkább egy bevezetőféleség lenne, de ígérem a jövőben lesz még szó a fogyókúráról, hogy hogy csinálom, miként, hol tartok és hasonlóak. Remélem ez is segített, vagy elindított egy úton.
Amennyiben érdekel várlak legközelebb is. Ha kérdésed van, észrevételed, vagy építő tanácsod írj, hogy segíthessünk egymáson.

post signature
A képek a Pixabay-ról származnak.

0 kedves üzenet:

Megjegyzés küldése