Már tegnap megjelent Kreen készlete, melynek a címe: Danse! Balerináknak való készlet, amely egy kicsit megmozgatta a fantáziám és adott egy ötletet. De hogy mi lenne az, azt még nem árulom el, legyen titok, csak annyit mondok, hogy a bloggal és scrappel kapcsolatos.
Megvásárolható ITT
Az oldalam pedig, ami most az aktuális kedvencem:

Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Először is szeretném megköszönni a sok-sok kedves szót, melyet kaptam az elmúlt héten és a törődést is, amit kimutattatok felém. Igyekszem majd néha beszámolni  az állapotomról. Egyébként eléggé jól viselhető eddig minden, csak ne lennék annyira fáradt egész nap. Valamint azt vettem észre, hogy valahogy még jobban összezsugorodott a nap, mert bár eddig sem volt időm semmire, most még duplán sincs. Egy kicsit el vagyok maradva, ez a scrapot és a blogot is érinti. Igaz a most abból állt, hogy a tb-t próbáltam elintézni, de mindig akadékoskodtak az apehnál vagy a egészségügyi pénztárnál. Végül kaptam egy telefonszámot, amit fel kellett hívnom, hogy kiderüljön, hogy lehet ezt az egészet elintézni. Ott persze kiderült, hogy milyen papírokra van szükségem, amit persze Esztergomban is megmondhattak volna, sőt tudniuk kellett volna. Ezért egy kicsit dühös voltam. Ma pedig Párkányba kellett volna mennem a papírokért, de az autó nem indult az apósoméknak. Hát így jártam. Pedig már nagyon mennék orvoshoz, mert még most sem fogom fel, hogy terhes vagyok és az orvos szava talán elhitetné velem. Meg ultrahangra is szeretnék menni, hogy lássam is a pici babát. Nagyon örülök és igazi élményként élem meg ezt az egészet. A férjem is minden este megkérdezi, hogy hogy éreztem aznap. Ő is izgatott, csak mint minden pasi, nem mutassa ki az érzéseit. Szóval el vagyok egy kicsit havazva, ezért csak ma tudtam bemutatni Bettiee legújabb készletét, ami tegnap jelent meg. A címe Dream sweet dreams.
Megvásárolható a Digi Boutik-ban
Az oldalam pedig, melyen saját magamat akartam ábrázolni, mert eléggé álomszuszék vagyok mostanság:
Egy kicsit gondban voltam a lány ruhájával, mert eléggé sötét kék színű volt és nem passzolt az oldalhoz és bármit próbáltam ki, nem sikerült összehangolnom a színeket. Végül kijelöltem úgy ahogy a ruhát és a kijelölést kitöltöttem egy világos színnel majd ráblendingeltem a lányra. Így lett barnás, bordós árnyalatú.


Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Nem tudom, hogy kezdjek neki. Nagy valószínűséggel kevesebb időm lesz a scrapra és a blogra is. Mert még lehet kint szeretnék lenni a levegőn és sokat mozogni, nem szeretnék nagyon sok plusz kilót felszedni. Bár mostanság ahogy nincs kedvem enni meg se étvágyam, és persze ez a fránya...
Tegnap volt az első évfordulónk. Nem tudom, hogy mi a szokás ilyenkor, de sütöttem Oroszkrém tortát. Este pedig elmentünk vacsorázni. És kaptunk ajándékot is. Mind ketten ugyanazt kaptuk...
Vártam már ezt a pillanatot. De nem tudtam elképzelni, hogy milyen lesz. De örülök neki. Bár idegesítenek dolgok. Például az, hogy úgy érzem magam, mint aki lenyelt egy lufit, majd felfúják a hasában. Meg aludnék reggeltől estig, amit persze meg is tehetnék, nem érdekelne senki sem, de vannak kötelezettségeim. De ami a legszebb volt vasárnap reggel, az az volt, hogy az ágyamba éreztem a frissen főzött kávé illatát, pedig a konyha és a háló közt 2 helység van. De akkor már sejtettem, ja meg meg is álmodtam...
Hogy mit? Az érintett fél után itt mondom el nektek, virtuális barátaimnak...
Már második hónapja számolgatom izgatottan a napokat. Az első hónapban megörültem, hogy azonnal sikerült, bár fájt a hasam nagyon. Aztán puff 38 nap után kiderült, hogy téves riasztás. Jött a következő hónap és újból számolgattam a napokat, de görcsöltem megint. De most nem ittam előre a medve bőrére, mondtam várok még vagy 15 napot.  De nem kellett mert szombat reggel nagyon gyorsan bevásároltam... Nem akartam a nyílt utcán, az emberek szeme láttára bemutatni, hogy mit reggeliztem. Így délután meglátogattam a patikát a solymári Auchanban. A férjem külön kérése volt, hogy ne a falubéli patikába menjek, mert lepipálja a Blikket és a Borsot meg az összes pletykalapot. Így úgyis mentünk bevásárolni, hát elintéztem a dolgom ott. Megvettem! De vártam vasárnap reggelig, bár szorongva, mert nem akartam elrontani a nevezetes napot. De hát megálmodtam a végeredményt! És én nem hiszek az álmokban. Ezért megcsináltam. És mit látok! Először csak halványan, majd miután felöltöztem, már kivehetőbben, és miután már megreggeliztem élesen és semmi mással össze nem téveszthetően ott volt az a bizonyos csík! Vagyis izé két csík. A felismerés a feje tetejére állított mindent. Egy kicsit tanácstalan vagyok, de ez normális, mert hát ez az első. És félek is egy kicsit, hogy minden OK legyen. De még senki más nem tud róla, csak a férjem és mindenki más aki elolvassa ezt a bejegyzést. Tudom a családnak kéne először elmondani, de nem akarom, hogy az anyósom és persze a szüleim nagyon beleéljék magukat. Az anyósom úgyis nagyon mondogatta, kérdezgette már. Mert még a korai szakaszban előfordulhat, hogy elveszítem, amit persze nem szeretnék. Ennek a nagyszerű hírnek örömére készítettem egy oldalt, mellyel szeretnék nevezni a Cewe eheti kihívására is, hisz oly rég nem játszottam. Valamint Bettieenek is tartoztam egy oldallal amit a templatéjével kellett volna csinálnom, csak hát ez a fránya gép is...
Így két legyet egy csapásra.
Az oldal készült:
BettieeScrap - Template 4 (megvásárolható itt és itt)
Kreen - Les umeaux arrivent avec les cigognes
Paprika - A l´en´vert



Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Szeptember és október hónapban Steph-nél vendégeskedem. Az első készlet, amivel dolgozhattam az I do címet viseli. Ez egyébként esküvős készlet. Mostanság nagyon ritkán készítek a fotóinkból oldalt. De ehhez a készlethez nem lehetett mást felhasználni.
A készletet megvásárolhatod itt: ScrapMatters
Így néz ki:
Szép nem? A papírok egyébként külön is megvásárolhatóak. Csak katt a képre.
Az oldalam pedig a zongorás fotónkkal készült. Nagyon akartam egy ilyen fotót, mert nagyon romantikusnak találtam.

Ahogy most ezt a bejegyzésemet írom eszembe jutott, hogy mennyire izgatott voltam egy évvel ezelőtt. Vagyis pontosan vasárnap lesz az első házassági évfordulónk. Emlékszem előtte való nap rohangáltunk össze -vissza. A ruhámat levittük a férjem unokatestvéréhez, díszíteni a termet szaladtunk és a sütiket hordtuk szét. Persze a férjemmel akkor azon nyavajogtunk, hogy miért nem lehetne csak azoknak odaadni a sütit, akik nincsenek meghívva, de valahogy rokonok vagy ilyesmi. És a meghívottaknak megy a lagzikor, mikor készülnek haza. De hát itt ez a szokás. Utána vártam még a szüleimet, akik hozták a kedvenc tortámat, a szárított tortát. Este azonban úgy zuhogott az eső, meg másnap délelőtt is, hogy már azon gondolkodtunk, hogy mindenkit a házasságkötő terem elé rendelünk. De aztán kisütött a nap. A fényképezkedés idejére pedig fel is száradt a föld annyira, hogy a ruhám uszálya nem lett sáros, de a cipőm sarka azért mindig be akart süllyedni a földbe, így a gyepen lábujjhegyen álltam. Aztán kocsival az anyósékhoz, ahova érkeztek a vendégek. Engem anyu leültetett egy kis székre és amíg apu be nem jött értem, addig ott ücsörögtem. Utána kivezetett az udvarra, átadott az öcsémnek és indulhatott a menet a polgármesteri hivatalig. Ott lement a szertartás egy kis plusszal, mert egy szlovák dalt is énekeltek. Miután mindenki kivonult, akkor készült még pár nagyon jó kép. Azért jók, mert spontánok vagyunk rajta. A bejáratnál pedig a nyakunkba kaptuk a drága jázmin rizst, amit anyósom jó sokáig emlegetett. Mert a férjem egyik barátja elfelejtett hozni és lusta volt hazaszaladni, ezért beosont az anyósom kamrájába és leemelt a polcról egy zacskó rizst. Anyósom pedig nem szokta az eredeti zacskóban tartani, hanem ha felbontja akkor átönti egy másikba. Ezért szegény pasas nem tudhatta. A lagzi is nagyon jól sikeredett, egy évre kitáncoltam magam azt hiszem akkor. A vőfély, aki egyébként a csokromat is készítette, mert ő itt az egyik virágkötő, nagyon ügyes volt. Szóval nagyon jól sikerült az egész. Majdnem reggelig tartott, ha a zenészek nem mentek volna már haza. Most pedig az ember azon kapja magát, hogy eltelt egy év! Amibe igen sok minden belefért. Jó is meg rossz is. Holnap sütök Orosz krém tortát.

Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Szeptemberrel elkezdődött az iskola. Már mindenki ki is pihenhette mára az iskolakezdés megrázkódtatásait. Gondolok itt a szülőkre és a gyerekekre is. Egyébként gyerekként mindig irigyeltem a felnőtteket, mert munkába jártak és kaptak pénzt, valamint a munka után nem kellett leckét írniuk estig. Aztán persze ahogy elkezdtem dolgozni el kezdett hiányozni az iskola. Sajnos nem mehettem főiskolára. Irigyeltem a gyerekeket azért, hogy annyi szünetük volt. Mert nekem sokszor nem volt elég a regenerálódásra a karácsony, húsvét és egyéb ünnepek. A szabimon pedig nem mentem nyaralni. Diákként még a magyar diákokat is irigyeltem, mert hát nálunk nincs március 15.-e meg pünkösd. De ha az ember összeszámolja, akkor Szlovákiában négy darab ünneppel több van, mint itt. Egyébként még most is szívesen visszaülnék az iskolapadba és tanulnék cukrászatot, vagy informatikát. De ehhez pénz kell és sajnos fölös pénzem nincs. Na de visszatérve az iskolakezdésre (egyébként elárulom az anyukáknak, akik a tankönyvcsomagért szép pénzt fizettek, hogy Szlovákiában nem kell megvenni a könyveket. Most lehet mérgelődni és szidni a rendszert.), a tervezők is készültek az iskolakezdésre és csak ontják az ezzel kapcsolatos készleteket. Bettiee is készített egy ilyen készletet, melynek címe mi más is lehetne, mint az, hogy Nebulók. Megvásárolható a Digi Boutiknál.
Az oldalam pedig:

Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Kreen egy újabb készletét hoztam, ami ingyenes ráadásul. a címe The life in colors. Az előnézeti ellenére sok elemet tartalmaz.
Itt beszerezhetitek
Az oldalam pedig:
Most utólag rájöttem, hogy az alsó, lelógó képet tükrözni kellett volna és a másik saroknál lógatni.post signature
Most egy kicsit hülyén érzem magam, bár lehet, hogy nincs okom rá. Talán elkiabáltam a Calis dolgot. Mert miután visszaírtam neki nem kaptam választ. Azon gondolkodtam, hogy nem írtam-e valami oltári nagy hülyeséget, amelyből esetleg azt vehette ki, hogy nem akarok a csapatába tartozni. Az én angolom az egyenlő a nullával. De lehet, hogy csak nem ér rá. Lehet, hogy kell még várni, úgy mint Steph-nél, amikor vendégnek jelentkeztem hozzá. Jó pár hónap is eltelt, mire jelentkezett. De mindenesetre legközelebb csak magamban fogok örülni és ha minden biztos, akkor osztom meg. De az önbizalmamon azért nagyot lendített az egész. :D

Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Nincs ember, aki ne tudná, hogy mire emlékezett az egész világ a tegnapi nappal. Ha jól emlékszem iskolában voltam akkor, amikor mesélték, bár ebben nem vagyok teljesen biztos, lehetséges, hogy már otthon láttam a tévében. A 10. évforduló alkalmából Mimi Concept és Kreen Remember címmel egy ingyenes collabot készítet.
Elérhető itt
Oldalam:
Kellemes napot kívánok mindenkinek!post signature
Ma mutattam be ezt az oldalam:
Szokás szerint feltöltöttem a DST-re. Nemsokára kaptam egy kommentet Krysty-től, azután Cali-tól. Nagyon tetszett neki. Eltelt pár perc, amikor levelet kaptam a DST-n. Cali írt, hogy tetszik neki a stílusom és szívesen lát a csapatában. Azt sem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek. Nagyon megörültem. Ezt soha sem gondoltam volna. Talán össze-vissza ez az 4. fantasy stílusú oldalam és Cali készletei nem tartoznak a pakolósak közé. Gondoltam megpróbálom, ha nem megy akkor sem történik semmi. Gondoltam elmesélem, mert annyira meglepett a dolog és nagyon megörültem.

Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Eddig egy CT munkám volt minden készlethez. Most azonban két oldalt hoztam. Egyszerre készültek. Hol az egyiken dolgoztam, hol a másikon attól függően, hogy mennyire volt ötletem és ihletem az oldalak folytatásához.  Az egész a képek keresgélésével kezdődött, mert Kreen legújabb készlete, melynek címe Les portes du temps (Kreen angol fordítása szerint A sötétség) igen meseszerű lett, amihez hercegnők és egyéb alakok kellenek. 
Megvásárolható ITT
Ha jól emlékszem Hékás ajánlotta a Cewe azon kihívásánál a Photodom.com oldalt, aminél olyan oldalt kellett készíteni, melynek stílusa nem áll közel hozzánk. Ezen az oldalon láttam sok szép fotót, de egy ukrán (azt hiszem) fotós Seriv munkái tetszettek meg a legjobban eddig (itt megnézhetitek az oldalra feltöltött képeit). Az egyik hangulatában és színeiben is megtetszett, így ezzel kezdtem neki az oldalamnak. Csak más hátteret használtam. Miközben keresgéltem, rábukkantam egy másik képre is. Így azt is kipróbáltam és valahogy jobban ment a háttérhez, mint a másik, bár időközben találtam az első fotónak jobb hátteret. Aztán valahogy nem volt szívem félbehagyni egyiket se és lassan megjött az ihlet is mindkettőhöz, így két oldal lett. Az egyik inkább fantasy lenne, bár még mindig van mit gyakorolnom. Miután kész lett a két könyv jutott az eszembe. Az elfújta a szél (talán 15 lehettem amikor elolvastam, anyám szerint túl fiatal vagyok a könyvhöz, pedig az olvasás előtt már láttam filmen is) és Alice Csodaországban (ezt nem olvastam, csak láttam).


 post signature
Ma kaptam levelet Steph-től. Annak idején egy CT Calljára jelentkeztem. Állandó csapattagnak nem vett be, de két hónapig vendégeskedhetek nála. Örülök neki, de most hirtelen sok lett egyszerre, hisz a ma jó pár oldalt akarok elkészíteni, mert talán holnap és a jövő héten nem jutok géphez. Így félek egy kicsit, hogy nagyon lemerítem a kreatív elemeimet. De remélem nem így lesz.

Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Megjött az ősz. A mai borongós, hűvös idő igazán jelzi azt, hogy vége a nyárnak és jönnek a hűvösebb, hidegebb hónapok. Bevallom nem szeretem az őszt. Egyrészt azért, mert jön a hideg, az eső és emellett valamiért igen szomorkás a hangulata. Az első oldalam, melyet Bettiee-nek készítettem egy őszi készletből, az Autumn mist-ből készült. Először őszies képet akartam felhasználni, de nem nagyon találtam, igaz nem volt kedvem órákat ülni a gép előtt a megfelelő képet keresve. Végül egy kislányos kép mellett tettem le a voksom, bár utólag rájöttem, hogy elég szomorkás lett az oldal.
Megvásárolható ITT

Kellemes napot kívánok mindenkinek!
post signature
Aki szereti Bettiee készleteit most kedvezményesen beszerezheti, mivel mától szeptember 10.-ig akciósan vásárolhatja meg őket a következő boltokban:
Mindenkinek kellemes vásárlást kívánok!

post signature
Néha nagy gondban vagyok egy-egy oldalam nevével. Mert ha feltölti az ember egy galériába akkor kérik az oldal címét. És ezért mindig ki kell találni valamit. Néha a készlet nevéből indulok ki, máskor pedig a fotóból. Azonban a mostani oldalamnál nagy gondban voltam. Nagyon sokáig csak száma volt neki, mert semmi épkézláb név nem jutott eszembe. Aztán már nagyon meguntam és leültem tévézni, Doctor Who-t nézni. Nagyon szeretem a sorozatot, főleg David Tennant-ot. És itt volt Rose. Így aztán az oldalam neve is Rose lett. Egyébként Ti hogy adtok nevet, címet az oldalaitoknak?
Az oldalam Kreen ma megjelenő készletéből készült, aminek címe Le jardin de Dypsy (aki tud franciául egy kommentben leírhatná a magyar megfelelőjét).
ITT megvásárolható
Egyébként egy kicsit bajban voltam, mert eléggé rajzos készlet és fantasynak is használható. De hosszas munka után megszületett a következő oldal:
post signature
Egy örömhírt szeretnék megosztani veletek. Bettiee-hez kerültem CT tagnak! Ő is Kreen-nél CT-zik és pár napja írt egy üzenetet, hogy nagyon tetszenek neki az oldalaim, amit Kreen készleteiből készítek és megkérdezte, hogy nem akarok-e a csapatába tartozni. Örömmel fogadtam el a felkérést. 
post signature