Kreen újabb készlete jelenik meg a boltokban, melynek címe Tinik. Ez egy igen fiús készlet és ahogy majd látjátok az előnézetből elégé gondban voltam, hisz kevés elem van ami jó pakolásnak, vagyis az én virágos, szalagos stílusomnak megfelelne. Most a készlethez nem tudok direkt linket tenni, így csak Kreen boltjához vezető linket teszek ki (mivel nem vagyok itthon, ezért a direkt linket majd csak pénteken tudom beilleszteni).
Megvásárolható Digiscrapbooking.ch-nál
Én az oldalamat az öcsémről készítettem. A fotó a ballagási tablójáról való, amit most kaptam meg. A ballagása június végén lesz, mivel Szlovákiában a gyerekek június végéig járnak iskolába és hétköznap ballagnak el (nem szombaton, mint itt), persze kivételt képeznek a középiskolások, ők már júniusban nem járnak iskolába. Sajnos elszámoltam egy évvel magam, azt hittem, hogy még csak nyolcadikos, de kiderült, hogy már kilencedikes (az általános nálunk 9 osztályos, de volt 8 osztályos is). A fotóval kellett egy kicsit játszadoznom, mert nagyon sötét volt, szürke és fekete árnyalatú. A fotókeretet Beedee template-jéből csentem ki. Köszi Beedee!

post signature
Valószínűleg amikor olvassátok épp a Plitvicei tavaknál vagyok. Nem tudom a programot, bár mondták, hogy adtak az anyósomnak egyet, de elkeverte. De most már mindegy lesz. Hétvégén eléggé izgultam már, életemben először láthatom majd a tengert. Pénteken az anyósom feljött, hogy megnézze mit pakoltam be, de semmit sem készítettem még elő, csak listát írtam. Varrtam magamnak egy sortot (sajnos magamra valót nem tudtam venni, mert piacon voltunk és ott elég vékony lányokra árultak sortot) egy fenéknél kiszakadt farmernadrágból. Persze nem vagyok profi varrónő, de tudok egyet s mást. Nagyon szép varrógépem van, a férjem nagymamája adta, villanyra működik, de mégis úgy néz ki mint a régi lábbal (vagy kézzel) hajtós varrógépek. Majd mutatok róla egyszer egy képet.
Szombaton már alig vártam a vasárnapot, míg vasárnap már nagyon izgatott voltam. Ötször átnéztem, hogy mit kell bepakolni, mit raktam be, mit felejtettem el stb.
Azt, hogy hétfőtől csütörtökig mi történt egy másik bejegyzésben mesélem el.
Szép napot mindenkinek!
post signature
Újabb készlete jelent meg Kreen-nek. A címe Bulle, fait des bulles. Sajnos nem tudok franciául, de valami buborékkal kapcsolatos lehet. Rajzolt elemek találhatóak a készletben. Ennél a készletnél nagyobb gondban voltam, mint az előzőnél, mert nem a stílusom a rajzolt elemekből álló készlet, főleg a hasonló stílusú. Bár azért aranyos készlet. Ha e héten lett volna a Cewe 30 perces kihívása, akkor az elkészült oldalammal simán benevezhettem volna vele, mert pont 30 percet vett el az időmből. Nem nagyon tudtam variálni, azokat az elemeket használtam fel, amit tetszettek. Mutatom az előnézetet, majd a kész oldalamat.

Megvásárolható ITT
post signature
Jövő héten péntekig nem leszek itthon. Négynapos nyaralásra megyek az anyósommal Horvátországba. Persze csütörtökre egy időzített bejegyzéssel jelentkezem, de szerintem leghamarabb szombaton vagy hétfőn jelentkezem egy kis élménybeszámolóval és képekkel (kíváncsi leszek mennyi képet készítek majd, mert szokásom nem elő venni a fényképezőgépet a táskámból). Bár ez sem biztos, mert már ráférne a merevlemezre egy formátozás és a Windows újra telepítése. Sajnos az én telepítő cd-m már hasznavehetetlen (egy bizonyos folyamatnál megakad és hibát jelez bármelyik gépen is használjuk), ezért egy ismerős csinálná meg helyettem, de őt ismerve akár hetekig is el fog tartani. Majd meglátjuk akkor, hogy mi lesz. Most kívánok mindenkinek további kellemes hetet és teljen a jövő hetetek is kellemesen! 
post signature
Kreen ma megjelenő készlete a nyarat és a nyaralást idézi. Mostanság más stílusú készleteket készít, mint amilyeneket szeretek, de annyira nem baj, igyekszem alkalmazkodni. Mutatom a készlet előnézetét.
Megvásárolható itt
Most pedig jöjjön az oldalam:
post signature
Most nagyon rövid leszek, pedig lenne mesélni valóm. Nem nagyon érek rá, a nyár egy kicsit ilyen. Sok az ember dolga, mindig rohan, nincs ideje. Most is gyorsan feltettem az oldalam, mert lekvárt megyek főzni. Röviden csak annyit szeretnék mondani, hogy a hétvégén voltam Szlovákiában, mert osztálytalálkozóm volt (5 éves még csak). Nagyon jó volt, a férjem is jól érezte magát (nem hozta senki sem a párját csak én, mert hát másképp nem jutottam volna el, és megvolt engedve). A szüleim is most nagyon rendesek voltak. Hazafelé egy kis lelkiismeret furdalásom volt, mert annyit panaszkodtam rájuk. Most pedig panaszra nem volt okom. Lehet, hogy megjavulnak? :D Elég fárasztó volt az út, de nem volt annyira unalmas, mert kivételesen Szlovákián keresztül mentünk, Nagykürtös, Losonc és Rimaszombat útvonalon. Régebben Budapest, Salgótarján Fülek útvonalon jártunk (az autópálya miatt), de most kellett egy kis változatosság.
Most pedig rohanok az lekvárt és ebédet főzni. Kívánok kellemes napot!
post signature
A múlt héten egy újabb fantasy oldalnak kezdtem neki. Valójában képeket keresgéltem és vagdostam. Azt hittem, hogy lesz időm összerakni az egészet, de végül kiderült, hogy nem fogok ráérni. Pénteken egész nap a férjem ült a gép előtt. Szombaton a falunkban volt juniális, majd vasárnap a Hungaroringen voltunk. Így el sem kezdtem. Ma este egyedül vagyok itthon, gondoltam összerakom az oldalt. Nem használtam hozzá semmilyen scrapbookos elemet, mivel nem nagyon van fantasy készlethez való és nem akartam újból könyves témát. Így a deviantArt-ról töltöttem le mindent. Nagyon sok filtert alkalmaztam az oldalon, de ez a digital art-ra hajazó hatást a Topaz Adjust egyik szűrőkével értem el. Olyan érzést kelt bennem, mintha rajzoltam volna. Mivel nagyon tetszett az erdő, ezért nem vágtam négyzet alakúra, így jobban tetszik. Nem tudom, hogy feltöltsem-e scrapbook galériába, hisz nem tartalmaz semmi scrapos elemet, mind netes fotó (a szárnyak kivételével, mert azok brushok).
post signature
A hétvégém elég mozgalmas volt. Már fentebb írtam, hogy juniális volt a falunkban. A falu egyik végétől indulva különböző állomásokon, különböző feladatok várták a csapatok egészen a célig.Volt ovis csapat, meg iskolás, borbarátnők és kertbarátok stb. Én is voltam a borbarátnős csapatban, mivel az anyósom ebbe a klubba tartozik. Persze én csak nagy ritkán keveredek a borbarátnők társaságába. Elég mókás volt, bár nagy volt a meleg. A játékot a borbarátnők nyerték meg, de én akkor már nem voltam ott, a férjemmel hazamentem, mert este meccsre mentünk. Vasárnap pedig a Hungaroringen voltunk a túra autó világbajnokságon. Nagyon jó volt, mivel nagyon szeretem az autókat. Eláztunk délután a nagy viharban, és pirosra pirultunk. De örültem neki, mert elterelhettem a gondolataimat. Nem idegeskedtem és nem rágódtam a problémákon. Már egy-két hete újabb gond került a nyakamba. A férjem megszünteti a cégét. Ez annyira nem meglepő, mert várható volt ebben a helyzetben. Csakhogy én papíron a cég alkalmazottja voltam. Mert másképp nem kaptam volna tartózkodási engedélyt, ami nélkül nem élhetnék az országban. Vagy nekem van érvényes munkaszerződésem, vagy neki. Csakhogy neki nem lesz Magyarországon munkahelye. Nem tudom, hogy mi lesz, mert a törvény szerint nem tartózkodhatok MO-n három hónapnál hosszabb ideig, hacsak nincs érvényes engedélyem. És az állampolgárság megszerzéséig is nekem még négy évet kell várnom. Remélem nem lesz baj ebből az egészből, mert nem szeretném, ha kiutasítanának az országból. Ezért is keresek bőszen állást. Sajnos nem elég, hogy a férjem magyar állampolgár, jövedelmet is kell igazolni,  ha nincs, akkor nem kapsz engedélyt és illegálisan tartózkodsz az országban, hiába, hogy a családod itt van. És ez miatt megint a hangulatom is nagyon rossz, mert tehetetlennek érzem magam. Eddig minden problémámat megoldottam, de vannak dolgok, amelyeknél bár mindent megteszek, de mégsem tudom teljesen egyedül megoldani. Mások segítsége is kell, és sokszor nem kap az ember segítsége. Tehetetlenül sodródik az élet hömpölygő folyamában. És ez borzasztó. Másoktól függ az ember élete. És ezek a mások nem is tudják, hogy akár élet és halál kérdésében döntenek. 
post signature
Kreen újabb készletét hoztam, ami ma jelent meg a boltban. Lady Sweety a készlet neve, ami telis-tele van mindenféle édes elemmel. Csokikkal, bonbonokkal, cukorkákkal. Ezzel a készlettel már nem dolgoztam úgy feszengve, mint az előzővel. Most már azonnal jött az inspiráció, és teljesen meg vagyok elégedve az oldalammal. Mutatom a készlet előnézetét:
 
Megvásárolható ITT
Az oldalamon végre kipróbáltam a tükröződést. A Cewe-s tutoriálokkal nagyon le vagyok maradva, igyekszem lassacskán bepótolni. Nézzétek meg, hogy sikerült a tükröződés. Nagyon jó lett szerintem, igaz sokat próbálgattam a variációkat.
post signature
Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam a fantasy oldalammal kapcsolatban. Nagyon örülök neki, hogy tetszik, hogy elsőre ilyen jól sikerült. Persze 4 óra kemény munka áll mögötte és persze elég egyszerű az oldal, szerintem, de akkor is sok volt a munka vele. A deviantArt-ot már régebb óta nézegetem és sok jó tutorial van ott. Köztük psd fájlok is vannak, amik egy kész alkotás mögött rejlő lépéseket rejtik. Sokat lehet azokból is tanulni, meg persze a fényképes tutorialokból is. Még az is megérti, aki nem nagyon tud angolul (igaz csak akkor, ha a Photoshopja nem magyar, hanem angol). Ezen a héten is folytatódik a kihívás. Ezért gondoltam, hogy megint készítek egy fantasy oldalt. Csak az a baj, hogy nekem inkább pakolgatós készleteim vannak, ritka közöttük az ami fantasyhoz való elemeket is tartalmaz. Ja és az oldalon használt fotó kiválasztása is igen hosszadalmas folyamat. Már három napja csak keresgélek.
Emlékeztek még Dido Titok című kihívására, ami a Nemzetközi Scrapbook Napon hirdetett ki. Rég ki kellett volna hirdetnie a nyertest, de mivel közbejött neki egy s más, meg nehéz is volt választania, elnézve a sok remekművet, ezért egy kicsit elcsúszott a nyertes kihirdetésével. Végül is aztán Mr. Random-ra bízta a döntést, aki úgy gondolta, hogy kedves lesz és engem választott ki! Nagyon örültem neki (Bárcsak a lottón is ilyen szerencsém lenne, akkor meg lenne oldva a pénzügyi problémánk! Hihi), hisz Didó készleteit imádom. 10 dolláros kupont nyertem, ami elköltése nem ment egykönnyen, hisz nem elég az összes Didós készlet megvásárlásához. Végül kettőt választottam nagy nehezen, hosszas kombinálás, válogatás után. Most nem mutatom meg, hogy mik voltak, majd ha készítek oldalt velük, akkor jelzem.
post signature